Question

Frequently
Asked Questions

 • Hoe vaak moet ik floaten, voordat ik effect ervaar?

  Wanneer je float ben je gewichtsloos en word je afgesloten van alle prikkels van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt ontspannen. Het kan zelfs zo zijn dat je in slaap valt. Voor de een is het makkelijker om je volledig over te geven aan rust als voor de ander. In het begin kan het zelfs als saai worden ervaren. Na drie keer floaten kun je pas een goed oordeel geven of floaten iets voor jou is.

 • Hoe vaak mag je floaten?

  Je kunt zonder problemen dagelijks floaten. Er zijn zelfs mensen die thuis een float cabine hebben. Floaten heeft een positief, ontspannend effect, waar je elke dag van mag genieten.

 • Wordt het water iedere keer ververst?

  Na elke floatsessie wordt het water automatisch 15 minuten door een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Het water gaat door een speciale Uv-filter, waarna het weer terug door het zuiveringssysteem het bad in gaat. Daarnaast wordt het water dagelijks getest, om te kijken of de kwaliteit van het water goed is.

 • Hoe zit het met mijn privacy?

  Floaten doe je alleen, het is een echte privéaangelegenheid en een ontspanmoment voor jezelf. Je bevindt je in een luxe ruimte met een eigen douche. De ruimte is ook afsluitbaar. Je hoeft dus geen badkleding te dragen, maar het mag uiteraard wel.

 • Ik heb last van claustrofobie, is floaten dan wel iets voor mij?

  Veel mensen hebben last van claustrofobie. Daarom gebruiken wij geen float tank, maar hebben wij float rooms. In de float room kun je zelfs staan. Je bepaalt zelf of je het licht aan of uit wilt doen en of je de deur open of dicht wilt laten.

 • Mag ik met geverfd haar floaten?

  Haarlak en uitwasbare verf zijn niet toegestaan tijdens het floaten. Voorafgaand aan het floaten is het belangrijk om je haar dus te wassen.

 • Krijg ik het koud tijdens het floaten?

  Nee, het water wordt continu geluidloos verwarmd tot 35,5 °C, de ideale float temperatuur.

 • Kan ik thuis floaten?

  Over het algemeen is floaten thuis bijna niet mogelijk. Je hebt een bad nodig waarin je languit kunt liggen, een ruimte nodig waarin je geen prikkels van buitenaf ervaart en het water moet op een lichaamstemperatuur van 35,5 °C gehouden worden. Daarnaast moet er per floatsessie 500 kg magnesium worden toegevoegd aan het water.

Ik wil graag op de hoogte blijven van de laatste relaxtips en droomaanbiedingen van CloudSeven

  reserveer mijn relaxmoment
  Koop cadeaubon