Floaten

Wat is floaten nu precies?

Floaten is een moment van diepe ontspanning en staat gelijk aan 5 uur slaap. Je drijft gewichtloos op een laag zoutwater, in jouw private float room. In de float room ervaar je geen prikkels van buitenaf, waardoor je je volledig kunt ontspannen. De temperatuur van het water is verwarmd tot 35,5 °C, welke gelijk is aan je lichaamstemperatuur. Je lichaam merkt daardoor al snel niet meer welke delen in contact staan met het water en welke niet. Dit geeft je het gevoel dat je zweeft waardoor je lichaam tot totale ontspanning kan komen.

Daarnaast bevat het water waarin je drijft 500 kilo Epsomzout, dat door de unieke samenstelling een positieve uitwerking heeft op je lichaam. De belangrijkste werkzame stof in Epsom is magnesium, wat ervoor zorgt dat het opgebouwde zuur in je lichaam wordt verminderd, waardoor spieren ontspannen en je zenuwstelsel kalmeert. Een magnesium tekort aanvullen in je lichaam is niet zo eenvoudig. De meest gangbare manier is het slikken van magnesiumpillen. De opnamecapaciteit van magnesiumsupplementen in het maag-darm kanaal is echter bijzonder laag. Maximaal 20 procent van het via supplementen ingenomen magnesium wordt ook werkelijk door het lichaam opgenomen.

1 uur floaten per 2 weken, is over het algemeen een perfecte aanvulling van het magnesiumgehalte in ons lichaam. De opname van magnesium werkt namelijk optimaal via de huid. Tegelijk is floating een prima manier voor het lichaam om te ontgiften en te ontzuren. Na elke sessie wordt het water waarin je ‘float’ gereinigd. Door dit unieke reinigingssysteem drijf je elke keer in schoon, gefilterd water.

Waarom is floaten goed voor je?

Jarenlang is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van floaten. Floaten zorgt ervoor dat het stresshormoon in je lichaam vermindert en de productie van hormonen die je een fijn gevoel geven wordt gestimuleerd. Hierdoor heeft floaten veel positieve effecten:

 • Je lichaam en geest ontspannen op een diep niveau wanneer je gestrest bent
 • Het zorgt voor een betere weerstand
 • Je herstel van sportblessures versnelt
 • Je bloeddruk en hartritme worden aanzienlijk verlaagd
 • Het stimuleert de circulatie van bloed en zuurstof waardoor het verlichting geeft bij blessures
 • Je pijngebieden worden ontlast
 • Het reduceert ziekteverzuim
 • Het helpt verslavingen, fobieën, slechte gewoontes en depressies tegen te gaan
 • Het verbetert de conditie van je huid
 • Het stimuleert mentale voorbereiding (examens, vergaderingen, presentaties)
 • Het is perfect tegen vermoeidheid en jetlag-verschijnselen
 • Het bevordert een gezonde nachtrust
 • Het zorgt voor meer energie, werkt verkwikkend en revitaliserend
 • Het biedt diepe rust, 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slapen
 • Het verhoogt de creativiteit en verbeeldingskracht, een toename van de activiteit van het rechter hersenhelft is hierin wetenschappelijk bewezen
 • Het helpt de pijn van artritis en fibromyalgie verlichten
 • Het biedt verlichting tijdens de zwangerschap

Tips voorafgaand aan het floaten

Om een optimaal effect te ervaren geven we je graag een aantal tips voorafgaand aan het floaten:

Zorg dat je tien minuten van tevoren aanwezig bent, zodat we je in alle rust uitleg kunnen geven over het floaten.
Wanneer je komt floaten hoef je niets mee te nemen. Na het floaten heb je de mogelijkheid om te douchen en liggen er handdoeken voor je klaar. Ook kun je gebruik maken van de verzorgingsproducten die bij ons aanwezig zijn.
Zorg ervoor dat je voorafgaand aan het floaten een normale hoeveelheid gegeten hebt, maar ook niet overmatig veel.
Je hebt volledige privacy. Je mag ook in badkleding floaten als je dat prettiger vindt.
Het is verstandig om je vooraf niet te scheren of te ontharen, het zout kan namelijk enigszins prikken.
Draag je lenzen? Dan raden we je aan om tijdens het floaten geen lenzen te dragen. Vergeet dan ook niet om een lenzendoosje en lenzenvloeistof mee te nemen.
Je kunt floaten wanneer je ongesteld bent. Neem dan dezelfde voorzorgsmaatregelen als wanneer je gaat zwemmen in een zwembad.
Vergeet niet je sieraden af te doen tijdens het floaten.

Wanneer mag ik niet floaten?

 • Wanneer je last hebt van huidbeschadigingen die nog niet zijn genezen.
 • Wanneer je een medische indicatie hebt die mogelijk van invloed is op jouw float sessie, raadpleeg dan vooraf een arts.
 • Wanneer je je haar geverfd hebt met Henna of een kleurspoeling die nog afgeeft voordat je gaat floaten.

Floaten en zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het gewoon toegestaan om te floaten. Er is geen bewijs dat drijven schadelijk is voor een zwangerschap, maar het is wel belangrijk om tijdens de eerste drie maanden voorzichtig te zijn. Tijdens het floaten herstelt niet alleen je lichaam, maar ook je gemoedstoestand. De nieuwe energie die je op doet tijdens het floaten kan de relatie met je baby versterken.

Floaten met je team

Wist je dat floaten erg goed is voor je team? Floaten verlaagt het stressniveau en vergroot zowel de mentale als de fysieke fitheid. De concentratie en coördinatie van je team verbetert zichtbaar na floaten. De positieve effecten van floaten, vergroten bovendien de vitaliteit van je team en dit resulteert in een verlaging van het ziekteverzuim.

Floaten en sporten

Wanneer je intensief sport hoopt zich melkzuur op in je lichaam. Wanneer dit onvoldoende wordt afgevoerd, kun je last krijgen van spierpijn, stijfheid en vermoeidheid. Hoe meer verzuring, hoe langer de herstelperiode van je spieren. Daarom is het belangrijk dat er een goede balans is tussen de inspanning die je doet en de ontspanning die je hebt. Floaten helpt je hierbij. Tijdens het floaten wordt er magnesium opgenomen via de huid, waardoor de opbouw van je spieren wordt gestimuleerd. Tijdens en na het floaten ontspant je lichaam en zal het zich sneller ontdoen van afvalstoffen als melkzuur die zich tijdens een inspanning in het lichaam ophopen. De doorbloeding verbetert, waardoor er meer zuurstof naar de geblesseerde en overbelaste delen van het lichaam gaat. Zo helpt floaten ook bij de afbraak van cortisol (stresshormoon), wordt de hartslag en bloeddruk verlaagt en de aanmaak van endorfine (gelukshormoon) gestimuleerd.

Floaten en massage

Zowel floating als massages brengen je hele lichaam en geest tot een diepe ontspanning. Een combinatie van beide ontspanningsmethoden geeft daardoor een versterkend effect. Het is mogelijk om zowel voor als na het floaten een massage te nemen. Een massage voorafgaand aan het floaten zorgt ervoor dat je volledig ontspannen begint met floaten. Terwijl een massage na het floaten een nog diepere ontspanning kan geven omdat het lichaam al in een relaxmodus is gekomen. Zeker voor gasten die floating nog nooit hebben ervaren, is deze combinatie een absolute aanrader. Kom langs om te floaten in Vught of bekijk ons uitgebreide aanbod aan massages.

Floaten en de mentale effecten ervan

Tijdens een floatsessie produceren je hersenen zogenaamde thèta-golven. Thèta-golven komen normaal gesproken voor tijdens de REM slaap of gedurende intens diepe meditatie. Deze hersengolven worden geassocieerd met creativiteit, inspiratie, dromen en ‘beeldend denken’. Ook staan deze hersengolven voor het opslaan van herinneringen in het lange termijn geheugen. Hoe meer ontspannen je bent, hoe groter de kans op sterke thèta-golven.

Een zeer prettige bijkomstigheid is dat dit gepaard gaat met een gevoel van geluk en euforie, veroorzaakt door het vrijkomen van endorfine, de lichaamseigen morfine. De ‘runners high’ bij duursporten is een bekend fenomeen bij het vrijkomen van endorfine. Door deze effecten wordt floating ook ingezet bij behandelingen voor depressies en verslavingen, waaronder roken, alcohol- en eetverslavingen. Daarnaast is floaten ook een hulpmiddel voor ‘Super Learning’.

 • Floaten in omgeving Vught

  Om volledig tot rust te komen is floaten hét antwoord. Wil jij graag floaten in Den Bosch, Eindhoven, Tilburg of Breda? Kom langs bij Cloudseven Studio! Dankzij onze centrale locatie aan de Helvoirtseweg in Vught, zijn wij erg goed bereikbaar voor deze omliggende steden. Boek direct jouw private floatroom en we zien je snel!

 • Floaten Den Bosch

  Woon je in Den Bosch? Dan ben je met 10 minuutjes met de auto of de trein bij ons in Vught. Of pak de fiets zodat je meteen lekker buiten bent geweest!

 • Floaten Eindhoven

  Vanuit Eindhoven rijd je in een half uurtje naar CloudSeven Studio om lekker te genieten van je floatsessie.

 • Floaten Tilburg

  25 minuten in de auto en je bent gearriveerd! Wij staan voor je klaar om je die geweldige float experience te laten ervaren.

 • Floaten Breda

  Zelfs vanuit Breda liggen we erg centraal gelegen voor een heerlijke floatsessie!

 • Floaten Oisterwijk

  Binnen 20 minuten rijd je van Oisterwijk naar Vught en wist je dat je met het openbaar vervoer zelfs voor onze deur wordt afgezet? Hoog tijd voor een heerlijk uurtje ontspannen!

   

  Navigeer hier  direct vanaf je locatie naar CloudSeven Studio.

reserveer mijn relaxmoment
Koop cadeaubon