Bindweefselbar

Het bindweefsel ook wel bekend als de Fascia is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Dit netwerk houdt ons lichaam in vorm en geeft ons stevigheid en flexibiliteit. Met een bindweefselmassage behouden we dit.

Het bindweefsel is een soort spinnenweb dat in verbinding staat met de verschillende huidlagen, de spieren, de bloedvaten en de lymfevaten. Naarmate we ouder worden verandert de kwaliteit en conditie van ons bindweefsel. Dit kan door factoren van binnenuit maar ook van buitenaf. Het weefsel wordt minder elastisch en afvalstoffen worden minder goed afgevoerd. Het bindweefsel heeft veel bijzondere functies die bijdragen aan onze gezondheid. Niet alleen onze bloedvaten en lymfevaten lopen door dit netwerk, maar hierwordt ook hyaluronzuur aangemaakt. De grote kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht en creëert hierdoor volume in ons weefsel. Ook speelt het een belangrijke rol in de wondgenezing en er bevindt zich hier collageen en elastine voor de elasticiteit, stevigheid en het volume van de huid.

“Met icoone kunnen we stimulaties afgeven aan dat spinnenweb. Microstimulaties geven trillingen door naar de dieper gelegen lagen. Vergelijk het met een spinnenweb; als je enkel het buitenste draadje van het web aanraakt, neemt het gehele web de trilling over en komt de spin in het midden in beweging.”

Bindweefselmassage icoone

Bindweefselmassage met icoone zorgt ervoor dat we blokkades kunnen opheffen, de huidconditie kunnen verbeteren en kan tevens ingezet worden voor ontspanning. We kunnen met icoone maar liefst 21.600 stimulaties per minuut afgeven. Dit zorgt voor een groot fysiologisch effect om de natuurlijke functie van de cel te herstellen en processen in het lichaam te activeren en te verbeteren.

Het resultaat; een verbeterde huidconditie, je zit lekkerder in je vel en eventuele spierspanningen worden opgeheven.

Omdat het bindweefsel het hele lichaam met elkaar verbindt nemen we ook altijd het gehele lichaam mee tijdens een icoone behandeling. Hierbij focussen we op de doorbloeding voor meer zuurstoftoevoer en de lymfeafvloed voor het afvoeren van afvalstoffen. Omdat ook de spieren in verbinding staan met het bindweefsel kunnen we ook blokkades opheffen en spierspanningen verminderen. We horen daarnaast graag waar je de extra focus zou willen leggen zodat we de behandeling geheel op jou wensen en lichaam kunnen afstemmen.

Na de behandeling is het belangrijk om voldoende te bewegen en voldoende water te drinken zodat de afvalstoffen die we hebben losgemaakt goed kunnen worden afgevoerd.

Boek nu jouw bindweefselmassage in Vught. Een icoone bindweefselmassage is al in te boeken vanaf 30 minuten.

Bindweefselmassage icoone - ontspanning

Wanneer we zorgen voor ons lichaam en ons fit voelen heeft dat direct effect op ons welzijn. Tijdens de ontspannende bindweefselmassage van icoone gaan we focussen op het zenuwstelsel, de lymfeafvloed, de doorbloeding en eventuele spierspanningen. De behandeling staat voornamelijk in het teken van rust en ontspanning. Doordat we met icoone 21.600 stimulatie per minuut kunnen afgeven aan het bindweefsel komen er stoffen vrij die je een goed gevoel geven, je laten ontspannen en je helpen bij herstel. Je zult merken dat blokkades worden opgeheven en je een goed gevoel ervaart tijdens en na de behandeling. Ook bij vermoeidheid of een verstoorde energiebalans is deze behandeling een aanrader. Door regelmatig een bindweefselmassage met icoone te ondergaan zul je merken dat spanningen blijvend verminderen.

Hoe werken we precies op ontspanning?

We zijn allemaal bekend met stress en de sensaties die daarmee gepaard gaan. Stress kent verschillende uitingsvormen.

Tijdens een stressvolle situatie reageert ons lichaam. Stress is dan ook een reactie op een prikkel die spanning veroorzaakt. Positieve stress zorgt ervoor dat we in bepaalde situaties goed kunnen handelen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat stress negatief wordt naarmate de toestand te langdurig is.

Het stresssysteem wordt geregeld door het zenuwstelsel.  Hierin wordt onderscheidt gemaakt tussen het willekeurig zenuwstelsel en het onwillekeurig of autonoom zenuwstelsel. Als we een kop thee zetten, vindt dat willekeurig ofwel bewust plaats. Functies van bijvoorbeeld de spijsvertering of ademhaling voltrekken zich echter buiten ons bewustzijn. Dit noemen we het onwillekeurig of autonome zenuwstelsel. De wijze waarop het lichaam omgaat met stressvolle situatie vindt plaats binnen het autonome zenuwstelsel. Binnen het autonome zenuwstelsel is er het gedeelte dat zorgt voor activatie van het zenuwstelsel en ontspanning.

Bij langdurige stress ontstaat er disbalans van het autonome zenuwstelsel. Dit is de situatie die eerste negatieve stress is genoemd. Het sympatisch zenuwstelsel blijft langdurig geactiveerd, terwijl het parasympatisch zenuwstelsel niet meer zorgt voor ontspanning. Klachten als pijn, vermoeidheid, spierspanningen, hyperventilatie, constipatie, maar ook angst en depressie kunnen symptomen van deze disbalans zijn. In feite houdt ons lichaam ons voor de gek door stresssymptomen te producteren die feitelijk niet meer van nut zijn. Niet iedere persoon heeft stressdrempel.

Verschillende programma’s zorgen ervoor dat we het autonome zenuwstelsel weer in de ontspanning kunnen laten komen en de natuurlijke disbalans weer wordt hersteld.

Bindweefselmassage icoone - medisch

Onze huid verandert niet alleen door het verouderingsproces. Zo kan ons bindweefsel ook beschadigd zijn door chirurgie, brandwonden of vaatproblematiek. Ook op medisch gebied kunnen we veel betekenen met icoone. Doordat icoone de bloedsomloop en lymfecirculatie stimuleert kunnen we vochtophopingen en oedeemvorming verminderen. De microstimulaties zorgen er voornamelijk voor dat littekens minder zichtbaar worden en eventuele pijnlijke littekens met een bewegingsbeperking  weer beter aanvoelen. Andere medische indicaties waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld; pre- of postoperatieve behandeling en fybromyalgie.

Bij de medische behandelingen ligt de focus voornamelijk op het verbeteren van de huidconditie, het verminderen van pijnklachten en het verminderen van eventuele bewegingsbeperkingen. Al vanaf de allereerste behandeling ervaar je verlichting.

Bindweefselmassage icoone - cosmetisch

Wanneer je graag zou willen focussen op die lovehandles die maar niet weg gaan, of het liften van je billen of misschien die sinaasappelhuid die je het liefste gisteren nog had willen zien verdwijnen, dan is een bindweefselmassage met icoone een must!

Een combinatie van verschillende programma’s voor gezicht en lichaam zijn ontworpen om te focussen op verschillende gebieden waar jij graag verbetering wil zien. Doordat we de doorbloeding verbeteren en collageen stimuleren kunnen we werken op cellulite, het verjongen en verstevigen van de huid, fijne lijntjes en rimpels en contourverbetering. De combinatie van bindweefselmassage en Laser en LED zorgt ervoor dat we extra resultaat kunnen bereiken op het gebied van omtrekvermindering in vergelijking met een manuele behandeling.

Tijdens deze behandelingen focussen we voornamelijk op het verbeteren van de huidconditie en het aanmaken van collageen en elastine waardoor de huid haar stevigheid en flexibiliteit kan behouden. In het geval van omtrekvermindering en bodycontouring werken we juist extra op de vetcellen en zorgen we ervoor dat de natuurlijke lipolyse (vetverbranding) wordt gestimuleerd.

Bindweefselmassage icoone - zwanger

Het vasthouden van vocht tijdens de zwangerschap is een veelvoorkomend probleem. Na de eerste drie maanden van de zwangerschap kunnen we icoone inzetten om verlichting te bieden en de doorbloeding te verbeteren. Het helpt tegen spataderen en rusteloze benen. Na de zwangerschap heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen maar je kunt je lichaam een handje helpen. We zetten de icoone behandeling in om achtergebleven vet- en vochtophopingen te verminderen, het stimuleert en versterkt de buikspieren zodat het bindweefsel en de huid weer strakker worden en het geeft de kracht en de elasticiteit aan de huid terug.

Ook kan het zo zijn dat de zwangerschap je slaapritme flink verstoord. Verder kan de zwangerschap je slaapritme flink verstoren. Na een massage kan je vaak makkelijker in slaap vallen en slaap je dieper. Het verlicht pijnklachten. Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je spieren. Hierdoor kan je last krijgen van rugpijn, schouderpijn en krampen. Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn

Ben je bevallen of heb je last van rusteloze benen dan is een icoone behandeling echt iets voor jou!

Bindweefselmassage icoone - sport

Omdat het bindweefsel ook in verbinding staat met de spieren kunnen we met icoone ook focussen op spierpijn en spierspanningen maar ook bijvoorbeeld de spieren voorbereiden op inspanning. Middels icoone kunnen we afvalstoffen beter afvoeren waardoor het weefsel sneller kan herstellen. Door te focussen op het verbeteren van de doorbloeding kunnen we ervoor zorgen dat de spieren meer zuurstof ontvangen waardoor je beter bent voorbereid op fysieke inspanning.

Bindweefselmassage Vught

Voor welke bindweefselmassage ga jij? We hopen je graag snel te zien in onze salon. Cloudseven Studio is gevestigd aan de Helvoirtseweg in Vught. Met deze centrale locatie zijn wij ook goed bereikbaar voor bezoekers uit Den Bosch, Eindhoven en Tilburg voor een ontspannende bindweefselmassage. Reserveer via onderstaande knop jouw favoriete bindweefselmassage in Vught!

reserveer mijn relaxmoment
Koop cadeaubon